Faaliyet Alanlarımız

Patent Nedir?

Akkaş Hukuk ve Danışmanlık Bürosu İstanbul patent avukatı kadrosu patent başvuru ve tescili ve patent iptal, hükümsüzlük ve tazminat davaları ile ilgili olarak avukatlık, arabuluculuk ve hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Patent Nedir?

Konu Başlıkları

Patent avukatlarımız fikri ve sınai mülkiyet davaları konusunda 1992’den bugüne edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak için gayret göstermektedirler.

Sınai mülkiyet hakları 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında düzenlenmiştir. Sınai mülkiyet hakları; marka, patent, tasarım, faydalı model ve coğrafi işaretler gibi buluşların, yeniliklerin, yeni tasarımların ve özgün çalışmaların ilk uygulayıcıları adına kayıt edilmesini ve böylece bu kişilerin ürünü üretme ve satma hakkına belirli bir süre sahip olmalarını sağlayan haklardır.

İstanbul Patent Avukatıyız

Patent Avukatı

İstanbul patent avukatı ekibimiz patent hukuku ve patent davaları konusunda edindikleri deneyim ve bilgiler çerçevesinde; patent başvurusu ve tescili, patent başvurusuna itiraz, patent devri, patentte isim ve adres değişikliği, patent ihlali işlemlerinin takip edilmesi, patent rehini, patent lisansı ve haczi, ihtiyati tedbir, baskın ve el koyma işlemlerini yapmaktadır.

Türk Patent ve Marka Kurumu ve Avrupa Patent Ofisi nezdinde marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, entegre devre topografyaları, telif, ticari sır, bilgisayar yazılımları, araştırma ve iş geliştirme faaliyetlerine ait fikir ve süreçler ve diğer fikri veya sınai mülkiyete tabi olabilen değerlerin tescili işlemlerinde hukuki destek vermektedirler.

Patent Nedir?

Patent Nedir

Patent, buluş sahibinin buluş konusu ürünü belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etme hakkıdır. Bu hakkı gösteren belgeye de patent denir. Geleneksel terminoloji ile sınai mülkiyet haklarının içinde önemli bir yer tutan “patent hakkı”, özellikle teknoloji transferinin aracı olması bakımından gelişmekte olan ülkeleri daha çok ilgilendiren maddi olmayan bir mala ilişkin haktır.

Makineler, araçlar, aygıtlar, kimyasal bileşikler ve işlemleri ile her türlü üretim yöntemleri, patent korumasının kapsamındadır.

Kimler Patent Sahibi Olabilir?

Tüm gerçek ve tüzel kişiler patent başvurusuna ilişkin evrakları sağladıklarında ve patent tescil kriterlerine uygun bir buluş yaptıklarında patent başvurusu yaparak buluşlarını tescil ettirebilirler. Ancak buluş sahibi mutlaka bir gerçek kişi olmalıdır.

Neden Patent Başvurusu Yapmalıyım?

Buluşlar noter kanalı ile veya noter evrakları ile korunmamakta olup bu şekilde hak iddia edilmesi mümkün değildir. Bir buluşun korunabilmesi için mutlaka patent alınması gerekmektedir. Çünkü sadece patent başvurusu ile buluşun yeni olup olmadığı anlaşılabilmektedir.

Patent başvuru sürecinde buluşun yenilik, buluş basamağı ve sanayiye uygulanır olup olmadığı resmi otoriteler tarafından araştırılarak incelenmektedir. Sonunda ise sadece yeni ve buluş özelliği taşıyan ve sanayiye uygulanabilir olan teknik geliştirmelere patent verilmektedir. Bu sebeple yeni bir buluşunuz varsa ve korunmasını istiyorsanız mutlaka patent başvurusu yapmalısınız.

İstanbul Patent Avukatı Ekibimizin Hizmetleri

  • Patent başvurusu ve tescili
  • Patent başvurusuna itiraz
  • Patent yenileme ve devir işlemleri
  • Patent adres ve ünvan değişikliği
  • Patent hakları ihlalinin takip edilmesi
  • Patent rehini, lisansı ve haczi
  • Patent hakları tecavüzünde ihtiyati tedbir
  • Baskın ve el koyma işlemleri

Patent Nedir?

İstanbul’da faaliyet gösteren Akkaş Hukuk ve Danışmanlık Bürosu İstanbul patent avukatı kadrosu patent başvuru ve tescili ve patent iptal, hükümsüzlük ve tazminat davaları ile ilgili olarak avukatlık, arabuluculuk ve hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir.

1992 yılında kuruluşundan bugüne çalışmalarına devam eden hukuk ve arabuluculuk büromuza ve Patent Nedir? sorusu için avukat kadromuza İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

error: Content is protected !!