Faaliyet Alanlarımız

Patent İptali ve Hükümsüzlük Davaları Avukatı

İstanbul’da faaliyet gösteren Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu Patent İptali ve Hükümsüzlük Davaları Avukatı kadrosu patent başvuru ve tescili ve patent iptal, hükümsüzlük ve tazminat davaları ile ilgili olarak avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Avukatlarımız fikri ve sınai mülkiyet davaları konusunda edindikleri 25 yıllık deneyim ve bilgiler çerçevesinde, müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak için gayret göstermektedirler. Sınai mülkiyet hakları 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında düzenlenmiştir. Sınai mülkiyet hakları; markapatenttasarımfaydalı model ve coğrafi işaretler gibi buluşların, yeniliklerin, yeni tasarımların ve özgün çalışmaların ilk uygulayıcıları adına kayıt edilmesini ve böylece bu kişilerin ürünü üretme ve satma hakkına belirli bir süre sahip olmalarını sağlayan haklardır.

Konu Başlıkları

Patent Avukatı Akkaş Hukuk Bürosu Patent Avukatı kadrosu patent ve faydalı model tescili, koruması ve devamı konusunda gerekli bütün hukuki hizmetleri vermektedir. Hizmetlerimiz arasında; fikri hakkın ihlali veya kötü niyetli tescil durumunda; tecavüzün sonlandırılması ve bu kötüniyetli tescilin iptali ile Türk Patent ve Marka Kurumu nezdindeki başvurulara itiraz edilmesi, yapılan itirazlara cevap verilmesi ve TPMK tarafından başvuruların reddi halinde Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’na itiraz edilmesi yer almaktadır.

Patent Avukatı ekibimiz patent hukuku ve patent davaları konusunda edindikleri 25 yıllık deneyim ve bilgiler çerçevesinde; patent ve faydalı model tescili, marka, tasarım başvurusu ve tescili, marka patent başvurusuna itiraz, marka devri, patent isim ve adres değişikliği, marka ihlali işlemlerinin takip edilmesi, marka rehini, marka lisansı ve haczi, ihtiyati tedbir, baskın ve el koyma işlemleri, Türk Patent ve Marka Kurumu, ve Avrupa Patent Ofisi nezdinde marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, entegre devre topografyaları, telif, ticari sır, bilgisayar yazılımları, araştırma ve iş geliştirme faaliyetlerine ait fikir ve süreçler ve diğer fikri veya sınai mülkiyete tabi olabilen değerlerin tescili işlemlerinde hukuki destek vermektedirler.

Patentin Koruma Süresi

Patent için koruma süresi başvuru tarihinden itibaren 20 yıl, faydalı model için 10 yıldır. Bu süreler uzatılamaz.

Patent İptali ve Hükümsüzlük

Aşağıdaki hallerde patentin hükümsüz sayılmasına ilgili mahkeme tarafından karar verilir:

  • Patent konusu, patent verilebilirlik şartlarını taşımıyorsa,
  • Buluş, yeteri kadar açıklanmamışsa,
  • Patent konusu, başvurunun ilk hâlinin kapsamını aşıyorsa veya patentin, yapılan bir başvuruya dayanması durumunda en önceki başvurunun ilk hâlinin kapsamını aşıyorsa,
  • Patent sahibinin, patent isteme hakkına sahip olmadığı ispatlanmışsa,
  • Patentin sağladığı korumanın kapsamı aşılmışsa.
Patent İptali ve Hükümsüzlük Davaları Avukatı

Patent Hakkına Tecavüz

Aşağıdaki fiiller, patent veya faydalı model hakkına tecavüz sayılır:

  • Patent veya faydalı model sahibinin izni olmaksızın buluş konusu ürünü kısmen veya tamamen üretme sonucu taklit etmek.
  • Kısmen veya tamamen taklit suretiyle meydana getirildiğini bildiği ya da bilmesi gerektiği hâlde tecavüz yoluyla üretilen buluş konusu ürünleri satmak, dağıtmak veya başka bir şekilde ticaret alanına çıkarmak ya da bu amaçlar için ithal etmek, ticari amaçla elde bulundurmak, uygulamaya koymak suretiyle kullanmak veya bu ürünle ilgili sözleşme yapmak için öneride bulunmak.
  • Patent sahibinin izni olmaksızın buluş konusu usulü kullanmak veya bu usulün izinsiz olarak kullanıldığını bildiği ya da bilmesi gerektiği hâlde buluş konusu usulle doğrudan doğruya elde edilen ürünleri satmak, dağıtmak veya başka bir şekilde ticaret alanına çıkarmak ya da bu amaçlar için ithal etmek, ticari amaçla elde bulundurmak, uygulamaya koymak suretiyle kullanmak veya bu ürünlerle ilgili sözleşme yapmak için öneride bulunmak.
  • Patent veya faydalı model hakkını gasp etmek.
  • Patent veya faydalı model sahibi tarafından sözleşmeye dayalı lisans veya zorunlu lisans yoluyla verilmiş hakları izinsiz genişletmek veya bu hakları üçüncü kişilere devretmek.

Patent Hakkının Sona Ermesi

Patent hakkı;

  • Koruma süresinin dolması,
  • Patent sahibinin patent hakkından vazgeçmesi,
  • Yıllık ücretlerin ve ek ücretlerin öngörülen sürelerde ödenmemesi,

Sebeplerinden birinin gerçekleşmesi ile sona erer.

İstanbul Patent Avukatı Ekibimizin Hizmetleri

  • Patent başvurusu ve tescili
  • Patent başvurusuna itiraz
  • Patent yenileme ve devir işlemleri
  • Patent adres ve ünvan değişikliği
  • Patent hakları ihlalinin takip edilmesi
  • Patent rehini, lisansı ve haczi
  • Patent hakları tecavüzünde ihtiyati tedbir, baskın ve el koyma işlemleri

İstanbul Patent İptali ve Hükümsüzlük Davaları Avukatı Ekibimize Ulaşın

İstanbul‘da çalışmalarına devam eden Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu‘na ve patent iptali ve hükümsüzlük davaları avukatı kadromuza İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

error: Content is protected !!