Evlilik sözleşmesi, evli çiftler veya evlenmeyi planlayan çiftler arasında yapılan, mal varlıklarının nasıl yönetileceği ve paylaşılacağına dair hukuki bir anlaşmadır. Bu sözleşme, tarafların evlilik süresince veya boşanma durumunda maddi haklarını ve sorumluluklarını belirlemek amacıyla Türk Medeni Kanunu‘nda belirtilen şekilde hazırlanır.
Konu Başlıkları
Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu boşanma avukatları boşanma avukatı ve arabulucusu olarak evlilik sözleşmesi hazırlanması, mal rejiminin tasfiyesi konuları dahil olmak üzere boşanma ile ilgili her türlü konuda hukuki danışmanlık, avukatlık ve arabuluculuk hizmeti vermektedir.
Evlilik Sözleşmesi Hazırlanması
Boşanma avukatlarımız, evlilik öncesinde veya evlilik devam ederken evlilik sözleşmesi ve mal ayrılığı sözleşmesi hazırlanması konusunda öncelikle imza öncesi eşlerin bilgilendirilmesi ve sözleşmelerin hazırlanmasında müvekkillerine destek olmaktadır.
Evlilik Sözleşmesi Nedir?
“Evlilik Sözleşmesi” ve “Mal Ayrılığı Sözleşmesi” (Mal Rejimi Sözleşmesi) birbirinden farklı sözleşmelerdir. Mal Ayrılığı Sözleşmeleri hakimin onayına tabi değilken yani her halükarda geçerli iken, Evlilik sözleşmeleri aile hakiminin onayına tabidir yani hakim kadının veya çocuğun lehine olmayan hükümleri kabul etmeyebilir. Noterler boşanmayı kolaylaştırıcı evlilik sözleşmeleri yapmamaktadırlar.
Mal rejimi sözleşmesi, taraflar evlendikten sonra mallarının nasıl yönetileceği ve boşanma ile birlikte malların tasfiyesine geçildiğini zaman malların nasıl tasfiye edileceğini düzenler. Mal rejimi tasfiye edilirken hangi tarafın diğer taraftan ne tür alacak talepleri olacağı tamamen taraflarca seçilen mal rejimine göre belirlenecektir.
Mal rejimi sözleşmesi evlilikten önce veya sonra noterde yapılabileceği gibi evlilik töreni esnasında evlendirme memuruna yapılacak bir beyanla da yapılabilir. Ancak evlenme gerçekleştikten sonra taraflardan birinin mal rejimi sözleşmesi yapmaya yanaşmak istememesi ihtimaline binaen mal rejimi sözleşmesini nikahtan önce yapmak daha uygun olacaktır.
Ancak Medeni Kanun, mal rejimi sözleşmelerinde tarafların bir takım özel düzenlemeler yapmalarına müsaade ettiğinden evlendirme memuru önünde standart ve şablon bir mal rejimi türünü seçmek yerine tarafların özelliklerine ve taleplerine göre kişiye özgü bir sözleşme yapmak hukuken her zaman daha sağlıklı olacaktır.
Mal Ayrılığı Sözleşmesi Nedir?
Mal rejimi sözleşmeleri noterde düzenleme şeklinde yapılabileceği gibi bizim de tavsiye ettiğimiz en uygun yöntem mal rejimi sözleşmesinin aile hukuku konusunda uzman bir boşanma avukatı tarafından tarafların özelliklerine, maddi konular üzerinde anlaşmalarına göre kişiye özel olarak hazırlanması ve ardından notere onaylatılmasıdır.
Zira Medeni Kanun mal rejimleri konusunda genel ve standart hükümler çizmişse de bir takım konular ve mallar üzerinde taraflara özel düzenlemeler yapma hakkı tanımıştır.
Mal ayrılığı ve evlilik sözleşmesi avukatlarımız tarafından hazırlanır ve hazırlanan sözleşme metni tarafımızca noterden randevu alınarak onaylatır. Evlilik sözleşmesi yapacak olan eşlerin 3 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri gerekmektedir.
Evlilik Sözleşmesi Hazırlanması için Bize Ulaşın
Evlilik sözleşmesi, çiftlerin geleceğe yönelik planlamalarını güvence altına alırken, hukuki açıdan da koruma sağlar. İstanbul merkezli Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu olarak, evlilik öncesinde ve sonrasında çiftlerin ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyoruz.
Mal varlığı koruma, miras düzenlemeleri ve maddi yükümlülükler konusunda detaylı danışmanlık ve profesyonel hizmetlerimizle size yardımcı olmak için buradayız.
Daha fazla bilgi almak ve danışmanlık randevusu için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Akkaş Hukuk ve Avukatlık Bürosu olarak, size en iyi hizmeti sunmak için hazırız. Hukuk büromuza ve evlilik sözleşmesi hazırlanması için avukat kadromuza İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.